Chroom 6 marine

 1. Home
 2. Chroom 6 marine
null

Chroom 6 Letselschade Advocaat

WIJ STAAN KLAAR OM U TE HELPEN

Over chroom 6

Chroom-6 verbindingen is chemisch materiaal wat wordt gebruikt om diverse materialen te verduurzamen. Een behandeling met chroom-6 verf zorgt er bijvoorbeeld voor dat een houten schutting minder snel gaat rotten. Chroom-6 verf kan ook roest tegengaan. Chroom-6 verf is dus van groot nut voor Defensie. Veel materialen staan veel buiten of krijgen met diverse weersomstandigheden te maken. Een overmatige blootstelling aan chroom-6 via inademing, doorslikken of huidcontact kan echter ernstige ziektes veroorzaken. Denk hierbij aan verschillende soorten kanker en allergische reacties. Sinds 1970 zijn de nadelige gezondheidseffecten van het gebruik van chroom-6 langzaamaan bekend geworden. Tot 2015 was de grenswaarde voor werken met chroom-6 nog 25 microgram per kubieke meter. Vanaf 2017 is de grenswaarde sterk verlaagd naar 1 microgram per kubieke meter.

Chroom-6 verf bij de marine

Defensie gebuikt chroom-6 verf in alle disciplines. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van chroom-6 verf onder alle Defensieonderdelen. Het gaat hierbij om de Koninklijke Marechaussee (KMar), de Koninklijke Luchtmacht (CLSK), de Koninklijke Marine (CZSK), de Koninklijke Landmacht (CLAS) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO). De conclusie van het onderzoek is dat er bij alle onderdelen te weinig aandacht werd besteed aan de nadelige effecten van blootstelling aan chroom-6. Alleen bij de luchtmacht nam de alertheid rondom chroom-6 verf blootstelling sneller toe dan bij de andere onderdelen van Defensie. Bij de Koninklijke Marine werd er ook te veel gebruik gemaakt van chroom-6 verf. Het bewustzijn van de gezondheidsrisico’s van chroom-6 blootstelling kwam bij de Koninklijke Marine pas na het jaar 2000.

DutchbatIII-dossier

Ontdek of je recht hebt op een schadevergoeding

dankzij onze defensie letselschade test weet je binnen enkele stappen of je recht hebt op een schadevergoeding.

Loading...

Heeft andere klachten? Of verwacht u klachten? Mail ons via legal@dlsa.nl.

Of laat uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug:

U kunt geen aanspraak maken op schadevergoeding.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt na aanvaarding van de medische eindtoestand (MEP) aanspraak maken op de Regeling Volledige Schadevergoeding (RVS). Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Kunt u mogelijk aanspraak maken op schade vergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Heeft u bezwaar gemaakt binnen 6 weken? Zo niet, U kunt mogelijk binnen een jaar herkeuring aanvragen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade. Mogelijk bent u nog in dienst bij de overheid als burger ambtenaar. Vul dan de aanvraag MIP in. Noot: indien u nog in dienst bent bij Defensie neem dan contact met ons op. U heeft mogelijk recht op een BIV (Bijzondere Invaliditeit Verhoging).


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP toezenden. Mail na invullen het standaardformulier aan het ABP. Een zorgcoördinator zal dan contact met u opnemen.

U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Mogelijk kunt u eerder uw medische eindsituatie krijgen door een verzoek in te vullen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade.


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP mailen. Mail na invullen het formulier aan het ABP. Aansluitend zal een zorgcoördinator van het ABP contact met u opnemen.


Dien een verzoek in bij het ABP om de medische eindtoestand vast te stellen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Na aanvaarden met kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Na afronden van uw behandeling en/of aanvaarden van de medische eindtoestand kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Verstuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.Ziekteverschijnselen chroom-6

Chroom-6 kan verschillende soorten kanker veroorzaken. De soorten kanker die veroorzaakt kunnen worden door overmatige blootstelling aan chroom-6 zijn volgens onderzoek RIVM chroom-6, longkanker, neus- en bijholtekanker en maagkanker. Andere ziekteverschijnselen die veroorzaakt kunnen worden door chroom-6 verf zijn chronische longziekten, schade aan het afweersysteem, allergische astma, rhinitis en contacteczeem en verslechterde voortplanting en prenatale ontwikkeling. Een allergische reactie is te herkennen aan kleine rode bultjes, roodheid van de huid, huidirritatie en jeuk.

Schadevergoeding chroom-6 Marine

Voor ziektes veroorzaakt door een overmatige chroom-6 blootstelling bij Defensie tussen 1970 en 2015 keert Defensie een schadevergoeding uit. Deze uitkering bestaat uit twee delen, een materieel deel en een immaterieel deel. De schadevergoeding is aan te vragen voor al het personeel van Defensie dat ziekteverschijnselen heeft gekregen die aan chroom-6 gelinkt zijn en in de aangegeven periode voor Defensie heeft gewerkt. Dit geldt voor alle onderdelen van Defensie en dus ook voor (oud-)medewerkers van de Koninklijke Marine. De schadevergoeding varieert tussen de 8.850 euro en 43.850 euro. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van de voormalige functie bij Defensie, de ernst van de symptomen en de duur van de blootstelling.

Defensieadvocaat schadevergoeding chroom-6 marine

Wij van Dolderman Letselschade Advocaten zijn gespecialiseerd in gerechtelijke procedures in opdracht van veteranen en militairen. Een aantal van onze medewerkers hebben zelf ook bij Defensie gewerkt. Wij nemen de zorgen uit uw handen en werken samen met diverse specialisten aan het claimen van de maximale schadevergoeding. Ondertussen kunt u zelf werken aan uw herstel. Wij bieden gratis juridisch advies, een kantoor in Utrecht, huisbezoeken in heel Nederland, diverse keurmerken, sterke rechtsbijstand, geen juridische zorgen, hoge schadevergoedingen en pro deo en no-cure-no-pay. Wij staan u bij om ervoor te zorgen dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Wij zijn gespecialiseerd in rechtsbijstand voor (oud-)Defensiepersoneel van alle afdelingen van Defensie. Dus voor (oud-)personeel van de Koninklijke Marechaussee (KMar), de Koninklijke Luchtmacht (CLSK), de Koninklijke Marine (CZSK), de Koninklijke Landmacht (CLAS) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO) kunnen wij het verschil maken.

Vertel ons wat er gebeurd is?

  Wat is er gebeurd?

  Uw Naam en Telefoonnummer?

  null

  WIJ ZIJN ER OM U TE HELPEN

  Duizenden defensiemedewerkers werden zonder medeweten blootgesteld aan een dodelijke chemische stof, Chroom 6 genaamd. Deze giftige chemische stof heeft mogelijk kanker en andere ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt. Als u of iemand die u kent is getroffen door gezondheidsklachten na het werken met Chroom 6, moet u weten wat uw wettelijke rechten zijn. Wij zijn er om u te helpen.

  MR. V. DOLDERMAN IS OFFICIER GEWEEST BIJ DE LANDMACHT

  Bent u als beroeps- of als dienstplichtig militair uitgezonden? Heeft u te maken met lichamelijk of geestelijk letsel (PTSS) door de uitzending? Wij beschikken over de unieke ervaring en deskundigheid om uw dienstgerelateerde schade te claimen.

  null

  NEEM CONTACT OP

  GRATIS LETSELSCHADE ADVIES

   Menu