Chroom 6 Letselschade Advocaat

Chroom 6 marine

Chroom-6 verbindingen is chemisch materiaal wat wordt gebruikt om diverse materialen te verduurzamen. Een behandeling met chroom-6 verf zorgt er bijvoorbeeld voor dat een houten schutting minder snel gaat rotten.

Over chroom 6

Chroom-6 verbindingen is chemisch materiaal wat wordt gebruikt om diverse materialen te verduurzamen. Een behandeling met chroom-6 verf zorgt er bijvoorbeeld voor dat een houten schutting minder snel gaat rotten. Chroom-6 verf kan ook roest tegengaan. Chroom-6 verf is dus van groot nut voor Defensie. Veel materialen staan veel buiten of krijgen met diverse weersomstandigheden te maken. Een overmatige blootstelling aan chroom-6 via inademing, doorslikken of huidcontact kan echter ernstige ziektes veroorzaken. Denk hierbij aan verschillende soorten kanker en allergische reacties. Sinds 1970 zijn de nadelige gezondheidseffecten van het gebruik van chroom-6 langzaamaan bekend geworden. Tot 2015 was de grenswaarde voor werken met chroom-6 nog 25 microgram per kubieke meter. Vanaf 2017 is de grenswaarde sterk verlaagd naar 1 microgram per kubieke meter.

Chroom-6 verf bij de marine

Defensie gebuikt chroom-6 verf in alle disciplines. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van chroom-6 verf onder alle Defensieonderdelen. Het gaat hierbij om de Koninklijke Marechaussee (KMar), de Koninklijke Luchtmacht (CLSK), de Koninklijke Marine (CZSK), de Koninklijke Landmacht (CLAS) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO). De conclusie van het onderzoek is dat er bij alle onderdelen te weinig aandacht werd besteed aan de nadelige effecten van blootstelling aan chroom-6. Alleen bij de luchtmacht nam de alertheid rondom chroom-6 verf blootstelling sneller toe dan bij de andere onderdelen van Defensie. Bij de Koninklijke Marine werd er ook te veel gebruik gemaakt van chroom-6 verf. Het bewustzijn van de gezondheidsrisico’s van chroom-6 blootstelling kwam bij de Koninklijke Marine pas na het jaar 2000.

Neem vandaag nog contact op

Boek hier een gratis consult

Bij Dolderman Letselschade zijn we toegewijd om voor uw rechten te vechten en u te helpen navigeren door de complexiteit van het letselschaderecht.

Ziekteverschijnselen chroom-6

Chroom-6 kan verschillende soorten kanker veroorzaken. De soorten kanker die veroorzaakt kunnen worden door overmatige blootstelling aan chroom-6 zijn volgens onderzoek RIVM chroom-6, longkanker, neus- en bijholtekanker en maagkanker. Andere ziekteverschijnselen die veroorzaakt kunnen worden door chroom-6 verf zijn chronische longziekten, schade aan het afweersysteem, allergische astma, rhinitis en contacteczeem en verslechterde voortplanting en prenatale ontwikkeling. Een allergische reactie is te herkennen aan kleine rode bultjes, roodheid van de huid, huidirritatie en jeuk.

Schadevergoeding chroom-6 Marine

Voor ziektes veroorzaakt door een overmatige chroom-6 blootstelling bij Defensie tussen 1970 en 2015 keert Defensie een schadevergoeding uit. Deze uitkering bestaat uit twee delen, een materieel deel en een immaterieel deel. De schadevergoeding is aan te vragen voor al het personeel van Defensie dat ziekteverschijnselen heeft gekregen die aan chroom-6 gelinkt zijn en in de aangegeven periode voor Defensie heeft gewerkt. Dit geldt voor alle onderdelen van Defensie en dus ook voor (oud-)medewerkers van de Koninklijke Marine. De schadevergoeding varieert tussen de 8.850 euro en 43.850 euro. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van de voormalige functie bij Defensie, de ernst van de symptomen en de duur van de blootstelling.

Defensieadvocaat schadevergoeding chroom-6 marine

Wij van Dolderman Letselschade Advocaten zijn gespecialiseerd in gerechtelijke procedures in opdracht van veteranen en militairen. Een aantal van onze medewerkers hebben zelf ook bij Defensie gewerkt. Wij nemen de zorgen uit uw handen en werken samen met diverse specialisten aan het claimen van de maximale schadevergoeding. Ondertussen kunt u zelf werken aan uw herstel. Wij bieden gratis juridisch advies, een kantoor in Utrecht, huisbezoeken in heel Nederland, diverse keurmerken, sterke rechtsbijstand, geen juridische zorgen, hoge schadevergoedingen en pro deo en no-cure-no-pay. Wij staan u bij om ervoor te zorgen dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Wij zijn gespecialiseerd in rechtsbijstand voor (oud-)Defensiepersoneel van alle afdelingen van Defensie. Dus voor (oud-)personeel van de Koninklijke Marechaussee (KMar), de Koninklijke Luchtmacht (CLSK), de Koninklijke Marine (CZSK), de Koninklijke Landmacht (CLAS) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO) kunnen wij het verschil maken.

Dolderman Letselschade

Baanbrekende rechtspraak PTSS

Wij vinden dat slachtoffers optimale ondersteuning bij letselschade moeten krijgen. Voor ons betekent dat niet alleen juridische hulp bij het claimen van letselschade, maar ook rechtsbijstand bij arbeidsongeschiktheid, ontslag of voorzieningen. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op iets veel belangrijkers… Een nieuw begin.

Gratis zaak evaluatie

Via onderstaand formulier kunt u een adviesgesprek aanvragen. Wij verzoeken u de velden zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij uw adviesgesprek spoedig kunnen inplannen.

Stap 1

Dien uw claim in

Met een gratis evaluatie van uw zaak is het eenvoudig om een claim in te dienen bij DLSA.

Stap 2

Wij ondernemen actie

Ons toegewijde team begint met het evalueren en onderzoeken van uw claim.

Stap 3

Wij strijden voor u

Als we de zaak aannemen, strijden wij voor de resultaten die u verdient.

Name(Vereist)
Laatste nieuws

Blogs

Wij zijn er om u te helpen

Duizenden defensiemedewerkers werden zonder medeweten blootgesteld aan een dodelijke chemische stof, Chroom 6 genaamd. Deze giftige chemische stof heeft mogelijk kanker en andere ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt. Als u of iemand die u kent is getroffen door gezondheidsklachten na het werken met Chroom 6, moet u weten wat uw wettelijke rechten zijn. Wij zijn er om u te helpen.

Chroom 6 (of Chrome 6) is een dodelijk chemisch element dat werd gebruikt in de defensiesector. Het is een vervuild gas dat ontstaat bij het verbranden van chloriden. Chroom 6 tast de longen aan en kan leiden tot kanker. In Nederland is bekend dat minstens 3000 ex-medewerkers van de defensiesector zijn blootgesteld aan Chroom 6.

Tussen 1953 en 1984 werden Nederlandse defensie-arbeiders blootgesteld aan een dodelijke chemische stof genaamd chroom-6, of zeswaardig chroom. Deze chemische stof is een krachtig carcinogeen dat longkanker en andere aandoeningen van de luchtwegen veroorzaakt. Helaas komen de langetermijneffecten van blootstelling aan chroom 6 nu pas aan het licht. Duizenden werknemers hebben ernstige ziekten opgelopen als gevolg van hun blootstelling, en velen zijn inmiddels overleden. De Nederlandse regering werkt nu aan medische zorg en financiële hulp voor deze werknemers en hun gezinnen.

Het is al enige tijd bekend dat Chroom 6 een dodelijke chemische stof is waarvan het blootstellingsniveau niet veilig is. De gezondheidsrisico’s van blootstelling in het verleden werden echter pas onlangs volledig begrepen. Studies hebben aangetoond dat langdurige blootstelling kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder longkanker, auto-immuunziekten en leukemie. Zelfs een geringe blootstelling kan gezondheidsproblemen veroorzaken, dus het is belangrijk medische hulp te zoeken als u denkt dat u misschien bent blootgesteld.

Er is sindsdien veel veranderd, maar de bevindingen van dit rapport zijn nog steeds schokkend. Duizenden defensiemedewerkers werden willens en wetens blootgesteld aan een dodelijke chemische stof, en de langetermijneffecten op hun gezondheid worden nog steeds bestudeerd. Dus wie loopt het risico op blootstelling? Helaas loopt iedereen die ooit in een defensiefabriek heeft gewerkt of in de buurt van militair materieel is geweest, risico. Dit geldt ook voor voormalige werknemers van het Nederlandse leger, evenals hun gezinnen. Als u zich zorgen maakt over uw blootstelling aan Chroom 6, neem dan zeker contact op met uw arts.

Helaas kan er niet veel worden gedaan om werknemers die eerder aan Chroom 6 werden blootgesteld, met terugwerkende kracht te beschermen. De overheid en defensieorganisaties werken er nu echter aan om verdere blootstelling te voorkomen. Daarnaast werken ze aan goede medische zorg en ondersteuning voor werknemers die door de chemische stof zijn getroffen. Als u met Chroom 6 hebt gewerkt en sindsdien gezondheidsproblemen hebt ontwikkeld, neem dan contact op met uw arts en bespreek uw mogelijkheden. U kunt ook in aanmerking komen voor schadevergoeding, dus het is belangrijk om juridisch advies in te winnen.

Team

Ontmoet onze deskundigen

Mr. Vincent Dolderman

Advocaat specialist letselschade

085-0240041
LinkedIn
WhatsApp

Mr. Tim van der Torn

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Arnold van Zandbergen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Yvonne Slob

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Souraya Hoenen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Laurens Kock

Jurist letselschade

085-0240041

Mr. Michael Blommers

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Mitchel van Gool

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Heleen Brouwers

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Tom Eskes

Specialist Letselschade

085-0240041

Julian Staal LL.B

Jurist letselschade

085-0240041

Juridische vertegenwoordiging voor een breed scala aan praktijkgebieden

Wij vechten om u te geven wat u verdient.

Uitspraken en schikkingen

We willen het niet alleen goed doen; we willen dat onze cliënten krijgen waar ze recht op hebben en dat de beklaagden echte verantwoordelijkheid dragen.