Chroom 6 onderzoek

 1. Home
 2. Chroom 6 onderzoek
null

Chroom 6 Letselschade Advocaat

WIJ STAAN KLAAR OM U TE HELPEN

Onderzoeken naar de risico´s van chroom 6

Binnen het RIVM chroom 6 onderzoek zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd om een goed beeld te krijgen van de gezondheidsrisico´s die werknemers lopen. Zo zijn er onderzoeken uitgevoerd naar de blootstelling van medewerkers op de POMS locaties. Daarnaast zijn er ook op de andere defensielocaties onderzoeken uitgevoerd naar de blootstelling aan chroom 6. Naast deze onderzoeken op locatie zijn er ook een aantal aanvullende onderzoeken uitgevoerd. Een van deze onderzoeken is een literatuuronderzoek met betrekking tot nieuwe risico´s van blootstelling aan chroom 6. Een ander onderzoek dat meer inzicht zou kunnen geven maar helaas niet mogelijk bleek is een epidemiologisch onderzoek.

Onderzoek op POMS locaties

Er waren in Nederland verschillende POMS locaties, POMS staat voor Prepositioned Organizational Materiel Storage. Deze POMS locaties waren in Brunssum, Eygelshoven, Vriezenveen, Coevorden en Ter Apel. Op de POMS locaties werd er Amerikaans defensie materiaal opgeslagen. Dit materiaal moest behalve veilig worden opgeslagen ook goed worden onderhouden. De mensen die op deze locatie hebben gewerkt zijn daardoor in contact gekomen met chroom 6. Op deze locaties is er namelijk gewerkt met chroom 6 verf. Ook wanneer het materiaal dat met chroom 6 verf bewerkt werd is er chroom 6 vrijgekomen.

Chroom 6 onderzoek

Ontdek of je recht hebt op een schadevergoeding

dankzij onze defensie letselschade test weet je binnen enkele stappen of je recht hebt op een schadevergoeding.

Loading...

Heeft andere klachten? Of verwacht u klachten? Mail ons via legal@dlsa.nl.

Of laat uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug:

U kunt geen aanspraak maken op schadevergoeding.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt na aanvaarding van de medische eindtoestand (MEP) aanspraak maken op de Regeling Volledige Schadevergoeding (RVS). Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Kunt u mogelijk aanspraak maken op schade vergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Heeft u bezwaar gemaakt binnen 6 weken? Zo niet, U kunt mogelijk binnen een jaar herkeuring aanvragen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade. Mogelijk bent u nog in dienst bij de overheid als burger ambtenaar. Vul dan de aanvraag MIP in. Noot: indien u nog in dienst bent bij Defensie neem dan contact met ons op. U heeft mogelijk recht op een BIV (Bijzondere Invaliditeit Verhoging).


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP toezenden. Mail na invullen het standaardformulier aan het ABP. Een zorgcoördinator zal dan contact met u opnemen.

U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Mogelijk kunt u eerder uw medische eindsituatie krijgen door een verzoek in te vullen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade.


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP mailen. Mail na invullen het formulier aan het ABP. Aansluitend zal een zorgcoördinator van het ABP contact met u opnemen.


Dien een verzoek in bij het ABP om de medische eindtoestand vast te stellen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Na aanvaarden met kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Na afronden van uw behandeling en/of aanvaarden van de medische eindtoestand kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Verstuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.Onderzoek op alle defensie locaties

Naast dat er chroom 6 onderzoek is uitgevoerd op de POMS locaties is er ook in op alle andere defensielocaties onderzoek uitgevoerd. De reden hiervoor is dat er op alle locaties een risico was voor de medewerkers om met chroom 6 in contact te komen. Hierbij is het goed om je te beseffen dat dit niet alleen de mensen waren die op locatie werkten maar ook mensen die hier regelmatig kwamen. Het verschil met het POMS onderzoek is dat het hier lastiger is om de blootstelling van medewerkers aan chroom 6 te bepalen. Alleen de functie van iemand zegt hier niet genoeg over de blootstelling aan chroom 6. De werkzaamheden die iemand heeft uitgevoerd geven daarentegen wel een beter beeld.

Het uitvoeren van epidemiologisch onderzoek

Naast de onderzoeken op locatie zou ook een epidemiologisch onderzoek meer informatie kunnen geven over de effecten van blootstelling aan chroom 6. In een epidemiologisch onderzoek wordt er gekeken of mensen die met chroom 6 vaker bepaalde aandoeningen hebben dan andere. Het is echter vastgesteld dat het niet haalbaar is om zo’n epidemiologisch onderzoek uit te voeren. Een van de redenen hiervoor is dat de onderzoekers erg gedetailleerde informatie nodig hebben over alle medewerkers. Denk hierbij onder andere aan de functie die zij hebben vervuld en de leeftijd maar ook aan de leefstijl van deze mensen. Een ander probleem bij epidemiologisch onderzoek is dat sommige aandoeningen gemist kunnen worden omdat deze pas na een lange tijd ontstaan.

Literatuuronderzoek met betrekking tot chroom 6

Om meer informatie te verkrijgen over de mogelijke schadelijke effecten van chroom 6 heeft het RIVM een uitgebreid literatuuronderzoek gedaan. In dit onderzoek is er gekeken naar wetenschappelijke literatuur van over de hele wereld. Er is in de literatuur gezocht of er nieuwe informatie beschikbaar is gekomen over aandoeningen die mogelijk kunnen worden veroorzaakt door chroom 6. Nadat dit onderzoek is uitgevoerd is gebleken dat de lijst met mogelijke aandoeningen moest worden uitgebreid. Een van de nieuwe risico´s dat is ontdekt is een verhoogde kans op strottenhoofdkanker na blootstelling aan chroom 6. Daarnaast zijn verschillende aandoeningen aangevuld met een beschrijving van het verband tussen chroom 6 en het ontstaan van de aandoening.

Nazorg voor wie met chroom 6 heeft gewerkt

Omdat er door de tijd heen steeds meer bekend is geworden over de mogelijke schadelijke effecten van chroom 6 zijn veel oud medewerkers bezorgd over hun gezondheid. Er is tegenwoordig dan ook nazorg beschikbaar voor iedereen die met chroom 6 heeft gewerkt. Deze nazorg bestaat onder andere uit de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis persoonlijk consult. Het consult vindt plaats met een gespecialiseerde verpleegkundige die wordt ondersteund door een arts. Beide personenen zullen beschikken over uitgebreide kennis over chroom 6. Tijdens dit consult kunnen vele vragen worden opgehelderd. Dit kan er vervolgens weer voor zorgen dat vele zorgen kunnen worden weggenomen.

Vertel ons wat er gebeurd is?

  Wat is er gebeurd?

  Uw Naam en Telefoonnummer?

  null

  WIJ ZIJN ER OM U TE HELPEN

  Duizenden defensiemedewerkers werden zonder medeweten blootgesteld aan een dodelijke chemische stof, Chroom 6 genaamd. Deze giftige chemische stof heeft mogelijk kanker en andere ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt. Als u of iemand die u kent is getroffen door gezondheidsklachten na het werken met Chroom 6, moet u weten wat uw wettelijke rechten zijn. Wij zijn er om u te helpen.

  MR. V. DOLDERMAN IS OFFICIER GEWEEST BIJ DE LANDMACHT

  Bent u als beroeps- of als dienstplichtig militair uitgezonden? Heeft u te maken met lichamelijk of geestelijk letsel (PTSS) door de uitzending? Wij beschikken over de unieke ervaring en deskundigheid om uw dienstgerelateerde schade te claimen.

  null

  NEEM CONTACT OP

  GRATIS LETSELSCHADE ADVIES

   Menu