Chroom 6 Letselschade Advocaat

Chroom 6 onderzoek

Binnen het RIVM chroom 6 onderzoek zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd om een goed beeld te krijgen van de gezondheidsrisico´s die werknemers lopen.

Onderzoeken naar de risico´s van chroom 6

Binnen het RIVM chroom 6 onderzoek zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd om een goed beeld te krijgen van de gezondheidsrisico´s die werknemers lopen. Zo zijn er onderzoeken uitgevoerd naar de blootstelling van medewerkers op de POMS locaties. Daarnaast zijn er ook op de andere defensielocaties onderzoeken uitgevoerd naar de blootstelling aan chroom 6. Naast deze onderzoeken op locatie zijn er ook een aantal aanvullende onderzoeken uitgevoerd. Een van deze onderzoeken is een literatuuronderzoek met betrekking tot nieuwe risico´s van blootstelling aan chroom 6. Een ander onderzoek dat meer inzicht zou kunnen geven maar helaas niet mogelijk bleek is een epidemiologisch onderzoek.

Onderzoek op POMS locaties

Er waren in Nederland verschillende POMS locaties, POMS staat voor Prepositioned Organizational Materiel Storage. Deze POMS locaties waren in Brunssum, Eygelshoven, Vriezenveen, Coevorden en Ter Apel. Op de POMS locaties werd er Amerikaans defensie materiaal opgeslagen. Dit materiaal moest behalve veilig worden opgeslagen ook goed worden onderhouden. De mensen die op deze locatie hebben gewerkt zijn daardoor in contact gekomen met chroom 6. Op deze locaties is er namelijk gewerkt met chroom 6 verf. Ook wanneer het materiaal dat met chroom 6 verf bewerkt werd is er chroom 6 vrijgekomen.

Onderzoek op alle defensie locaties

Naast dat er chroom 6 onderzoek is uitgevoerd op de POMS locaties is er ook in op alle andere defensielocaties onderzoek uitgevoerd. De reden hiervoor is dat er op alle locaties een risico was voor de medewerkers om met chroom 6 in contact te komen. Hierbij is het goed om je te beseffen dat dit niet alleen de mensen waren die op locatie werkten maar ook mensen die hier regelmatig kwamen. Het verschil met het POMS onderzoek is dat het hier lastiger is om de blootstelling van medewerkers aan chroom 6 te bepalen. Alleen de functie van iemand zegt hier niet genoeg over de blootstelling aan chroom 6. De werkzaamheden die iemand heeft uitgevoerd geven daarentegen wel een beter beeld.

Het uitvoeren van epidemiologisch onderzoek

Naast de onderzoeken op locatie zou ook een epidemiologisch onderzoek meer informatie kunnen geven over de effecten van blootstelling aan chroom 6. In een epidemiologisch onderzoek wordt er gekeken of mensen die met chroom 6 vaker bepaalde aandoeningen hebben dan andere. Het is echter vastgesteld dat het niet haalbaar is om zo’n epidemiologisch onderzoek uit te voeren. Een van de redenen hiervoor is dat de onderzoekers erg gedetailleerde informatie nodig hebben over alle medewerkers. Denk hierbij onder andere aan de functie die zij hebben vervuld en de leeftijd maar ook aan de leefstijl van deze mensen. Een ander probleem bij epidemiologisch onderzoek is dat sommige aandoeningen gemist kunnen worden omdat deze pas na een lange tijd ontstaan.

Neem vandaag nog contact op

Boek hier een gratis consult

Bij Dolderman Letselschade zijn we toegewijd om voor uw rechten te vechten en u te helpen navigeren door de complexiteit van het letselschaderecht.

Literatuuronderzoek met betrekking tot chroom 6

Om meer informatie te verkrijgen over de mogelijke schadelijke effecten van chroom 6 heeft het RIVM een uitgebreid literatuuronderzoek gedaan. In dit onderzoek is er gekeken naar wetenschappelijke literatuur van over de hele wereld. Er is in de literatuur gezocht of er nieuwe informatie beschikbaar is gekomen over aandoeningen die mogelijk kunnen worden veroorzaakt door chroom 6. Nadat dit onderzoek is uitgevoerd is gebleken dat de lijst met mogelijke aandoeningen moest worden uitgebreid. Een van de nieuwe risico´s dat is ontdekt is een verhoogde kans op strottenhoofdkanker na blootstelling aan chroom 6. Daarnaast zijn verschillende aandoeningen aangevuld met een beschrijving van het verband tussen chroom 6 en het ontstaan van de aandoening.

Nazorg voor wie met chroom 6 heeft gewerkt

Omdat er door de tijd heen steeds meer bekend is geworden over de mogelijke schadelijke effecten van chroom 6 zijn veel oud medewerkers bezorgd over hun gezondheid. Er is tegenwoordig dan ook nazorg beschikbaar voor iedereen die met chroom 6 heeft gewerkt. Deze nazorg bestaat onder andere uit de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis persoonlijk consult. Het consult vindt plaats met een gespecialiseerde verpleegkundige die wordt ondersteund door een arts. Beide personenen zullen beschikken over uitgebreide kennis over chroom 6. Tijdens dit consult kunnen vele vragen worden opgehelderd. Dit kan er vervolgens weer voor zorgen dat vele zorgen kunnen worden weggenomen.

Dolderman Letselschade

Baanbrekende rechtspraak PTSS

Wij vinden dat slachtoffers optimale ondersteuning bij letselschade moeten krijgen. Voor ons betekent dat niet alleen juridische hulp bij het claimen van letselschade, maar ook rechtsbijstand bij arbeidsongeschiktheid, ontslag of voorzieningen. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op iets veel belangrijkers… Een nieuw begin.

Gratis zaak evaluatie

Via onderstaand formulier kunt u een adviesgesprek aanvragen. Wij verzoeken u de velden zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij uw adviesgesprek spoedig kunnen inplannen.

Stap 1

Dien uw claim in

Met een gratis evaluatie van uw zaak is het eenvoudig om een claim in te dienen bij DLSA.

Stap 2

Wij ondernemen actie

Ons toegewijde team begint met het evalueren en onderzoeken van uw claim.

Stap 3

Wij strijden voor u

Als we de zaak aannemen, strijden wij voor de resultaten die u verdient.

Name(Vereist)
Laatste nieuws

Blogs

Wij zijn er om u te helpen

Duizenden defensiemedewerkers werden zonder medeweten blootgesteld aan een dodelijke chemische stof, Chroom 6 genaamd. Deze giftige chemische stof heeft mogelijk kanker en andere ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt. Als u of iemand die u kent is getroffen door gezondheidsklachten na het werken met Chroom 6, moet u weten wat uw wettelijke rechten zijn. Wij zijn er om u te helpen.

Chroom 6 (of Chrome 6) is een dodelijk chemisch element dat werd gebruikt in de defensiesector. Het is een vervuild gas dat ontstaat bij het verbranden van chloriden. Chroom 6 tast de longen aan en kan leiden tot kanker. In Nederland is bekend dat minstens 3000 ex-medewerkers van de defensiesector zijn blootgesteld aan Chroom 6.

Tussen 1953 en 1984 werden Nederlandse defensie-arbeiders blootgesteld aan een dodelijke chemische stof genaamd chroom-6, of zeswaardig chroom. Deze chemische stof is een krachtig carcinogeen dat longkanker en andere aandoeningen van de luchtwegen veroorzaakt. Helaas komen de langetermijneffecten van blootstelling aan chroom 6 nu pas aan het licht. Duizenden werknemers hebben ernstige ziekten opgelopen als gevolg van hun blootstelling, en velen zijn inmiddels overleden. De Nederlandse regering werkt nu aan medische zorg en financiële hulp voor deze werknemers en hun gezinnen.

Het is al enige tijd bekend dat Chroom 6 een dodelijke chemische stof is waarvan het blootstellingsniveau niet veilig is. De gezondheidsrisico’s van blootstelling in het verleden werden echter pas onlangs volledig begrepen. Studies hebben aangetoond dat langdurige blootstelling kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder longkanker, auto-immuunziekten en leukemie. Zelfs een geringe blootstelling kan gezondheidsproblemen veroorzaken, dus het is belangrijk medische hulp te zoeken als u denkt dat u misschien bent blootgesteld.

Er is sindsdien veel veranderd, maar de bevindingen van dit rapport zijn nog steeds schokkend. Duizenden defensiemedewerkers werden willens en wetens blootgesteld aan een dodelijke chemische stof, en de langetermijneffecten op hun gezondheid worden nog steeds bestudeerd. Dus wie loopt het risico op blootstelling? Helaas loopt iedereen die ooit in een defensiefabriek heeft gewerkt of in de buurt van militair materieel is geweest, risico. Dit geldt ook voor voormalige werknemers van het Nederlandse leger, evenals hun gezinnen. Als u zich zorgen maakt over uw blootstelling aan Chroom 6, neem dan zeker contact op met uw arts.

Helaas kan er niet veel worden gedaan om werknemers die eerder aan Chroom 6 werden blootgesteld, met terugwerkende kracht te beschermen. De overheid en defensieorganisaties werken er nu echter aan om verdere blootstelling te voorkomen. Daarnaast werken ze aan goede medische zorg en ondersteuning voor werknemers die door de chemische stof zijn getroffen. Als u met Chroom 6 hebt gewerkt en sindsdien gezondheidsproblemen hebt ontwikkeld, neem dan contact op met uw arts en bespreek uw mogelijkheden. U kunt ook in aanmerking komen voor schadevergoeding, dus het is belangrijk om juridisch advies in te winnen.

Team

Ontmoet onze deskundigen

Mr. Vincent Dolderman

Advocaat specialist letselschade

085-0240041
LinkedIn
WhatsApp

Mr. Tim van der Torn

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Arnold van Zandbergen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Yvonne Slob

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Souraya Hoenen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Laurens Kock

Jurist letselschade

085-0240041

Mr. Michael Blommers

Advocaat letselschade

085-0240041

Mr. Mitchel van Gool

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Heleen Brouwers

Advocaat letselschade

085-0240041

Mr. Tom Eskes

Specialist Letselschade

085-0240041

Julian Staal LL.B

Jurist letselschade

085-0240041

Juridische vertegenwoordiging voor een breed scala aan praktijkgebieden

Wij vechten om u te geven wat u verdient.

Uitspraken en schikkingen

We willen het niet alleen goed doen; we willen dat onze cliënten krijgen waar ze recht op hebben en dat de beklaagden echte verantwoordelijkheid dragen.