Chroom 6 Letselschade Advocaat

Letselschade advocaat chroom 6

Chroom-6 is een chemische stof die wordt gebruikt om houtsoorten te conserveren en roest tegen te gaan bij diverse materiaalsoorten. Defensie maakt veel gebruik van deze stof in chroom-6 verf, om materiaal te verduurzamen.

Blootstelling aan chroom-6

Chroom-6 is een chemische stof die wordt gebruikt om houtsoorten te conserveren en roest tegen te gaan bij diverse materiaalsoorten. Defensie maakt veel gebruik van deze stof in chroom-6 verf, om materiaal te verduurzamen. De stof is terug te vinden in artilleriegeschut, bruggen, geïmpregneerd hout, metalen constructies, graafmachines, helikopters, jeeps, machines, vliegtuigen, vrachtwagens, et cetera. Al vanaf de jaren 70 is langzaamaan bekend geworden wat de giftige effecten kunnen zijn van overmatige blootstelling aan chroom-6. Tussen 1970 en 2015 zijn deze effecten desondanks onderschat. Daardoor heeft Defensie op grote schaal gebruik gemaakt van deze stof. Sinds 2017 ligt de grenswaarde voor het gebruik van chroom-6 op 1 microgram per kubieke meter. Tot 2015 was dat 25 microgram per kubieke meter. De grenswaarde tot 2015 was veel te hoog en daardoor kampen verschillende (oud-)militairen met ziektes als gevolg van een blootstelling aan chroom-6.

Ziekteverschijnselen veroorzaakt door chroom-6

Volgens onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kan overmatige blootstelling aan chroom-6 diverse ziektes veroorzaken. Het gaat in deze categorie om longkanker, neus- en bijholtekanker, chronische longziekten (zoals longfibrose en Chronic Obstructive Pulmonary Disease), perforatie van het neustussenschot door chroomzweren, allergische astma, allergisch contacteczeem en allergische rhinitis. Allergische reacties zijn te herkennen aan jeuk, rode bultjes, rode huid en huidirritatie. Ook wordt chroom-6 verdacht van het veroorzaken van strottenhoofdkanker en maagkanker. Van de volgende ziektes en aandoeningen is het nog niet voldoende bewezen of zij kunnen worden veroorzaakt door chroom-6. Het gaat hierbij om nadelige effecten op voortplanting en prenatale ontwikkeling, een verstoord immuunsysteem, dunne darmkanker, pancreaskanker, prostaatkanker, blaaskanker en mondholtekanker.

Neem vandaag nog contact op

Boek hier een gratis consult

Bij Dolderman Letselschade zijn we toegewijd om voor uw rechten te vechten en u te helpen navigeren door de complexiteit van het letselschaderecht.

Chroom-6 schadevergoeding

Er kan een chroom-6 schadevergoeding worden aangevraagd. Dit kan wanneer wordt vastgesteld bij een (oud-)medewerker van Defensie dat hij of zij ziekteverschijnselen of nadelige gezondheidseffecten heeft die veroorzaakt kunnen zijn door overmatige blootstelling aan chroom-6. De schadevergoeding bestaat uit een immaterieel deel en een materieel deel. Het immateriële deel kan tussen de 5.000 euro en 40.000 euro zijn. De hoogte van dit deel van de vergoeding hangt af van de vroegere functie, de ernst van het letsel en de duur van de blootstelling aan chroom-6. De vergoeding voor het materiële deel is vastgesteld op 3.850 euro. Maar wanneer er meer onkosten zijn gemaakt kan er een aanvraag worden gedaan voor een extra tegemoetkomingsregeling. Een chroom-6 letselschade-advocaat kan u helpen om de maximale vergoeding waar u recht op heeft te waarborgen.

Chroom-6 letselschade-advocaat

Wij van Dolderman Letselschade Advocaten kunnen u bijstaan in uw aanvraag voor de chroom-6 schadevergoeding. Ook wanneer uw eigen aanvraag is afgewezen kunt u contact met ons opnemen. Wij kijken dan samen met u naar de mogelijke vervolgprocedures. Bij DSLA-advocaten werken meerdere medewerkers die zelf ook bij Defensie hebben gewerkt. Wij nemen u de zorgen en het procedurele werk uit handen. U kunt dan zelf concentreren op uw herstel. Wij hebben al jaren ervaring in het bijstaan van veteranen en militairen tijdens gerechtelijke procedures met Defensie. Wij staan u dan ook stap voor stap bij door het hele traject heen. Wij hebben een divers aanbod aan advocaten met allemaal hun eigen keurmerken en specialisaties. Zo hebben wij advocaten met het specialisme letselschade voor militairen, veteranen en politiemedewerkers. Andere advocaten hebben weer de Grotius specialisatieopleiding Personenschade (LSA-opleiding) gedaan. Hierdoor voldoen zij aan de zeer strenge eisen die bij deze opleiding worden gesteld. Met breed uiteenlopende specialisaties en opleidingen (zoals Masters militair recht) zijn wij goed voorbereid om u bij te staan tijdens dit belangrijke proces. Waar nodig werken wij samen met diverse specialisten om ervoor te zorgen dat u de maximale schadevergoeding waar u recht op heeft krijgt.

Dolderman Letselschade

Baanbrekende rechtspraak PTSS

Wij vinden dat slachtoffers optimale ondersteuning bij letselschade moeten krijgen. Voor ons betekent dat niet alleen juridische hulp bij het claimen van letselschade, maar ook rechtsbijstand bij arbeidsongeschiktheid, ontslag of voorzieningen. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op iets veel belangrijkers… Een nieuw begin.

Gratis zaak evaluatie

Via onderstaand formulier kunt u een adviesgesprek aanvragen. Wij verzoeken u de velden zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij uw adviesgesprek spoedig kunnen inplannen.

Stap 1

Dien uw claim in

Met een gratis evaluatie van uw zaak is het eenvoudig om een claim in te dienen bij DLSA.

Stap 2

Wij ondernemen actie

Ons toegewijde team begint met het evalueren en onderzoeken van uw claim.

Stap 3

Wij strijden voor u

Als we de zaak aannemen, strijden wij voor de resultaten die u verdient.

Name(Vereist)
Laatste nieuws

Blogs

Wij zijn er om u te helpen

Duizenden defensiemedewerkers werden zonder medeweten blootgesteld aan een dodelijke chemische stof, Chroom 6 genaamd. Deze giftige chemische stof heeft mogelijk kanker en andere ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt. Als u of iemand die u kent is getroffen door gezondheidsklachten na het werken met Chroom 6, moet u weten wat uw wettelijke rechten zijn. Wij zijn er om u te helpen.

Chroom 6 (of Chrome 6) is een dodelijk chemisch element dat werd gebruikt in de defensiesector. Het is een vervuild gas dat ontstaat bij het verbranden van chloriden. Chroom 6 tast de longen aan en kan leiden tot kanker. In Nederland is bekend dat minstens 3000 ex-medewerkers van de defensiesector zijn blootgesteld aan Chroom 6.

Tussen 1953 en 1984 werden Nederlandse defensie-arbeiders blootgesteld aan een dodelijke chemische stof genaamd chroom-6, of zeswaardig chroom. Deze chemische stof is een krachtig carcinogeen dat longkanker en andere aandoeningen van de luchtwegen veroorzaakt. Helaas komen de langetermijneffecten van blootstelling aan chroom 6 nu pas aan het licht. Duizenden werknemers hebben ernstige ziekten opgelopen als gevolg van hun blootstelling, en velen zijn inmiddels overleden. De Nederlandse regering werkt nu aan medische zorg en financiële hulp voor deze werknemers en hun gezinnen.

Het is al enige tijd bekend dat Chroom 6 een dodelijke chemische stof is waarvan het blootstellingsniveau niet veilig is. De gezondheidsrisico’s van blootstelling in het verleden werden echter pas onlangs volledig begrepen. Studies hebben aangetoond dat langdurige blootstelling kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder longkanker, auto-immuunziekten en leukemie. Zelfs een geringe blootstelling kan gezondheidsproblemen veroorzaken, dus het is belangrijk medische hulp te zoeken als u denkt dat u misschien bent blootgesteld.

Er is sindsdien veel veranderd, maar de bevindingen van dit rapport zijn nog steeds schokkend. Duizenden defensiemedewerkers werden willens en wetens blootgesteld aan een dodelijke chemische stof, en de langetermijneffecten op hun gezondheid worden nog steeds bestudeerd. Dus wie loopt het risico op blootstelling? Helaas loopt iedereen die ooit in een defensiefabriek heeft gewerkt of in de buurt van militair materieel is geweest, risico. Dit geldt ook voor voormalige werknemers van het Nederlandse leger, evenals hun gezinnen. Als u zich zorgen maakt over uw blootstelling aan Chroom 6, neem dan zeker contact op met uw arts.

Helaas kan er niet veel worden gedaan om werknemers die eerder aan Chroom 6 werden blootgesteld, met terugwerkende kracht te beschermen. De overheid en defensieorganisaties werken er nu echter aan om verdere blootstelling te voorkomen. Daarnaast werken ze aan goede medische zorg en ondersteuning voor werknemers die door de chemische stof zijn getroffen. Als u met Chroom 6 hebt gewerkt en sindsdien gezondheidsproblemen hebt ontwikkeld, neem dan contact op met uw arts en bespreek uw mogelijkheden. U kunt ook in aanmerking komen voor schadevergoeding, dus het is belangrijk om juridisch advies in te winnen.

Team

Ontmoet onze deskundigen

Mr. Vincent Dolderman

Advocaat specialist letselschade

085-0240041
LinkedIn
WhatsApp

Mr. Tim van der Torn

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Arnold van Zandbergen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Yvonne Slob

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Souraya Hoenen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Laurens Kock

Jurist letselschade

085-0240041

Mr. Michael Blommers

Advocaat letselschade

085-0240041

Mr. Mitchel van Gool

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Heleen Brouwers

Advocaat letselschade

085-0240041

Mr. Tom Eskes

Specialist Letselschade

085-0240041

Julian Staal LL.B

Jurist letselschade

085-0240041

Juridische vertegenwoordiging voor een breed scala aan praktijkgebieden

Wij vechten om u te geven wat u verdient.

Uitspraken en schikkingen

We willen het niet alleen goed doen; we willen dat onze cliënten krijgen waar ze recht op hebben en dat de beklaagden echte verantwoordelijkheid dragen.