Letselschade advocaat chroom 6

 1. Home
 2. Letselschade advocaat chroom 6
null

Chroom 6 Letselschade Advocaat

WIJ STAAN KLAAR OM U TE HELPEN

Blootstelling aan chroom-6

Chroom-6 is een chemische stof die wordt gebruikt om houtsoorten te conserveren en roest tegen te gaan bij diverse materiaalsoorten. Defensie maakt veel gebruik van deze stof in chroom-6 verf, om materiaal te verduurzamen. De stof is terug te vinden in artilleriegeschut, bruggen, geïmpregneerd hout, metalen constructies, graafmachines, helikopters, jeeps, machines, vliegtuigen, vrachtwagens, et cetera. Al vanaf de jaren 70 is langzaamaan bekend geworden wat de giftige effecten kunnen zijn van overmatige blootstelling aan chroom-6. Tussen 1970 en 2015 zijn deze effecten desondanks onderschat. Daardoor heeft Defensie op grote schaal gebruik gemaakt van deze stof. Sinds 2017 ligt de grenswaarde voor het gebruik van chroom-6 op 1 microgram per kubieke meter. Tot 2015 was dat 25 microgram per kubieke meter. De grenswaarde tot 2015 was veel te hoog en daardoor kampen verschillende (oud-)militairen met ziektes als gevolg van een blootstelling aan chroom-6.

Ziekteverschijnselen veroorzaakt door chroom-6

Volgens onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kan overmatige blootstelling aan chroom-6 diverse ziektes veroorzaken. Het gaat in deze categorie om longkanker, neus- en bijholtekanker, chronische longziekten (zoals longfibrose en Chronic Obstructive Pulmonary Disease), perforatie van het neustussenschot door chroomzweren, allergische astma, allergisch contacteczeem en allergische rhinitis. Allergische reacties zijn te herkennen aan jeuk, rode bultjes, rode huid en huidirritatie. Ook wordt chroom-6 verdacht van het veroorzaken van strottenhoofdkanker en maagkanker. Van de volgende ziektes en aandoeningen is het nog niet voldoende bewezen of zij kunnen worden veroorzaakt door chroom-6. Het gaat hierbij om nadelige effecten op voortplanting en prenatale ontwikkeling, een verstoord immuunsysteem, dunne darmkanker, pancreaskanker, prostaatkanker, blaaskanker en mondholtekanker.

Ontdek of je recht hebt op een schadevergoeding

dankzij onze defensie letselschade test weet je binnen enkele stappen of je recht hebt op een schadevergoeding.

Loading...

Heeft andere klachten? Of verwacht u klachten? Mail ons via legal@dlsa.nl.

Of laat uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug:

U kunt geen aanspraak maken op schadevergoeding.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt na aanvaarding van de medische eindtoestand (MEP) aanspraak maken op de Regeling Volledige Schadevergoeding (RVS). Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Kunt u mogelijk aanspraak maken op schade vergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Heeft u bezwaar gemaakt binnen 6 weken? Zo niet, U kunt mogelijk binnen een jaar herkeuring aanvragen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade. Mogelijk bent u nog in dienst bij de overheid als burger ambtenaar. Vul dan de aanvraag MIP in. Noot: indien u nog in dienst bent bij Defensie neem dan contact met ons op. U heeft mogelijk recht op een BIV (Bijzondere Invaliditeit Verhoging).


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP toezenden. Mail na invullen het standaardformulier aan het ABP. Een zorgcoördinator zal dan contact met u opnemen.

U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Mogelijk kunt u eerder uw medische eindsituatie krijgen door een verzoek in te vullen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade.


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP mailen. Mail na invullen het formulier aan het ABP. Aansluitend zal een zorgcoördinator van het ABP contact met u opnemen.


Dien een verzoek in bij het ABP om de medische eindtoestand vast te stellen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Na aanvaarden met kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Na afronden van uw behandeling en/of aanvaarden van de medische eindtoestand kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Verstuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.Chroom-6 schadevergoeding

Er kan een chroom-6 schadevergoeding worden aangevraagd. Dit kan wanneer wordt vastgesteld bij een (oud-)medewerker van Defensie dat hij of zij ziekteverschijnselen of nadelige gezondheidseffecten heeft die veroorzaakt kunnen zijn door overmatige blootstelling aan chroom-6. De schadevergoeding bestaat uit een immaterieel deel en een materieel deel. Het immateriële deel kan tussen de 5.000 euro en 40.000 euro zijn. De hoogte van dit deel van de vergoeding hangt af van de vroegere functie, de ernst van het letsel en de duur van de blootstelling aan chroom-6. De vergoeding voor het materiële deel is vastgesteld op 3.850 euro. Maar wanneer er meer onkosten zijn gemaakt kan er een aanvraag worden gedaan voor een extra tegemoetkomingsregeling. Een chroom-6 letselschade-advocaat kan u helpen om de maximale vergoeding waar u recht op heeft te waarborgen.

Chroom-6 letselschade-advocaat

Wij van Dolderman Letselschade Advocaten kunnen u bijstaan in uw aanvraag voor de chroom-6 schadevergoeding. Ook wanneer uw eigen aanvraag is afgewezen kunt u contact met ons opnemen. Wij kijken dan samen met u naar de mogelijke vervolgprocedures. Bij DSLA-advocaten werken meerdere medewerkers die zelf ook bij Defensie hebben gewerkt. Wij nemen u de zorgen en het procedurele werk uit handen. U kunt dan zelf concentreren op uw herstel. Wij hebben al jaren ervaring in het bijstaan van veteranen en militairen tijdens gerechtelijke procedures met Defensie. Wij staan u dan ook stap voor stap bij door het hele traject heen. Wij hebben een divers aanbod aan advocaten met allemaal hun eigen keurmerken en specialisaties. Zo hebben wij advocaten met het specialisme letselschade voor militairen, veteranen en politiemedewerkers. Andere advocaten hebben weer de Grotius specialisatieopleiding Personenschade (LSA-opleiding) gedaan. Hierdoor voldoen zij aan de zeer strenge eisen die bij deze opleiding worden gesteld. Met breed uiteenlopende specialisaties en opleidingen (zoals Masters militair recht) zijn wij goed voorbereid om u bij te staan tijdens dit belangrijke proces. Waar nodig werken wij samen met diverse specialisten om ervoor te zorgen dat u de maximale schadevergoeding waar u recht op heeft krijgt.

Vertel ons wat er gebeurd is?

  Wat is er gebeurd?

  Uw Naam en Telefoonnummer?

  null

  WIJ ZIJN ER OM U TE HELPEN

  Duizenden defensiemedewerkers werden zonder medeweten blootgesteld aan een dodelijke chemische stof, Chroom 6 genaamd. Deze giftige chemische stof heeft mogelijk kanker en andere ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt. Als u of iemand die u kent is getroffen door gezondheidsklachten na het werken met Chroom 6, moet u weten wat uw wettelijke rechten zijn. Wij zijn er om u te helpen.

  MR. V. DOLDERMAN IS OFFICIER GEWEEST BIJ DE LANDMACHT

  Bent u als beroeps- of als dienstplichtig militair uitgezonden? Heeft u te maken met lichamelijk of geestelijk letsel (PTSS) door de uitzending? Wij beschikken over de unieke ervaring en deskundigheid om uw dienstgerelateerde schade te claimen.

  null

  NEEM CONTACT OP

  GRATIS LETSELSCHADE ADVIES

   Menu