Giftige verf defensie

 1. Home
 2. Giftige verf defensie
null

Chroom 6 Letselschade Advocaat

WIJ STAAN KLAAR OM U TE HELPEN

Giftige verf defensie

Chroom-6 is een element dat van nature voorkomt in de aardkost. Van dit element worden chemische chroom-6 verbindingen gemaakt. Deze verbindingen kunnen heel nuttig zijn om rot en roest tegen te gaan. Defensie maakt veel gebruik van chroom-6 verf om tanks en ander materiaal te bewerken. Wanneer chroom-6 wordt ingeademd of ingeslikt kan dit kanker en andere ziekten veroorzaken. Ook door middel van contact met de huid kan chroom-6 allergische reacties veroorzaken. Chroom-6 kan ontstaan wanneer producten met chroom-0 of chroom-3 worden bewerkt. Bij schuren, lassen, slijpen of verbranden van materiaal komt veel hitte vrij en daarmee ook chroom-6. Het is niet aan verf te zien of deze chroom-6 bevat. Sinds de jaren 90 wordt er geen verf met chroom-6 meer aan consumenten verkocht. Defensie werkt nog wel met de verf, maar moet tegenwoordig aan strenge grenswaarden voor chroom-6 voldoen. Zo was de grenswaarde voor het gebruik van chroom-6 tot 2015 nog 25 microgram per kubieke meter. In 2017 is deze grenswaarde sterk verlaagd naar 1 microgram per kubieke meter.

Gebruik van chroom-6 bij Defensie

Defensie acht het niet mogelijk om helemaal niet meer met chroom-6 te werken. De verf met chroom-6 zit nog in oud materiaal en wordt gebruikt voor de luchtmacht. Uit onderzoek van het Coördinatiecentrum Expertise Arbeidsomstandigheden en Gezondheid (CEAG) en de Auditdienst Rijk (ADR) blijkt dat de maatregelen die Defensie tegenwoordig neemt rondom chroom-6 ervoor zorgen dat er veilig met chroom-6 kan worden gewerkt. In sommige gevallen wordt er gewerkt met persoonlijke beschermingsmiddelen. Tegenwoordig is werken met chroom-6 bij Defensie goed gereguleerd, maar dat geld niet voor de jaren tussen 1970 en 2015. Onder personeel dat in die periode voor Defensie heeft gewerkt op locaties waar met chroom-6 werd gewerkt zijn veel ziektes waargenomen die gelinkt worden aan een blootstelling aan chroom-6.

Ontdek of je recht hebt op een schadevergoeding

dankzij onze defensie letselschade test weet je binnen enkele stappen of je recht hebt op een schadevergoeding.

Loading...

Heeft andere klachten? Of verwacht u klachten? Mail ons via legal@dlsa.nl.

Of laat uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug:

U kunt geen aanspraak maken op schadevergoeding.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt na aanvaarding van de medische eindtoestand (MEP) aanspraak maken op de Regeling Volledige Schadevergoeding (RVS). Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Kunt u mogelijk aanspraak maken op schade vergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Heeft u bezwaar gemaakt binnen 6 weken? Zo niet, U kunt mogelijk binnen een jaar herkeuring aanvragen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade. Mogelijk bent u nog in dienst bij de overheid als burger ambtenaar. Vul dan de aanvraag MIP in. Noot: indien u nog in dienst bent bij Defensie neem dan contact met ons op. U heeft mogelijk recht op een BIV (Bijzondere Invaliditeit Verhoging).


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP toezenden. Mail na invullen het standaardformulier aan het ABP. Een zorgcoördinator zal dan contact met u opnemen.

U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Mogelijk kunt u eerder uw medische eindsituatie krijgen door een verzoek in te vullen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade.


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP mailen. Mail na invullen het formulier aan het ABP. Aansluitend zal een zorgcoördinator van het ABP contact met u opnemen.


Dien een verzoek in bij het ABP om de medische eindtoestand vast te stellen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Na aanvaarden met kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Na afronden van uw behandeling en/of aanvaarden van de medische eindtoestand kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Verstuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.Ziekteverschijnselen chroom-6 onderzoek

Sinds 1970 is het al bekend dat een overmatige blootstelling aan chroom-6 ziektes kan veroorzaken. Dit gaat om verschillende soorten kanker, zoals longkanker, neus- en bijholtekanker en maagkanker. Ook blijkt uit chroom-6 onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat een blootstelling aan chroom-6 andere nadelige gezondheidseffecten kan veroorzaken. Denk aan verslechterde voortplanting en prenatale ontwikkeling, schade aan het afweersysteem, chronische longziekten en allergische astma, rhinitis en contacteczeem. Bij een allergische reactie komen vaak huidirritatie, roodheid, jeuk en kleine bultjes kijken. Uit het onderzoek blijkt ook dat bepaalde ziekten en nadelige gezondheidseffecten die gelinkt werden aan chroom-6 waarschijnlijk niet een gevolg zijn van chroom-6. Het gaat hierbij om strottenhoofdkanker, darmkanker, gebitsproblemen, maag-darm aandoeningen, bloedaandoeningen, leveraandoeningen, nieraandoeningen, zenuwstelsel aandoeningen en hart- en vaatziekten.

Schadevergoeding bij ziekteverschijnselen chroom-6

Oud-medewerkers van Defensie die ziekteverschijnselen hebben die te linken zijn aan chroom-6 kunnen een schadevergoeding aanvragen. Deze vergoeding varieert tussen de 8.850 euro en 43.850 euro. De vergoeding hangt af van de ernst van de ziekteverschijnselen, de vroegere functie bij Defensie en de duur van de blootstelling. De vergoeding bestaat uit een materieel deel en een immaterieel deel. Het vaste bedrag voor het materiële deel is 3.850 euro. Wanneer de oud-medewerker is overleden, kunnen ook nabestaanden aanspraak maken op deze 3.850 euro. Daar komt nog eens 3.850 euro bij voor onkosten voor de begrafenis et cetera. Voor meer informatie over de regeling helpen wij u graag verder. Wij van Dolderman Letselschade Advocaten zijn gespecialiseerd in gerechtelijke procedures voor oud-medewerkers van Defensie. Een aantal medewerkers van DSLA-Advocaten heeft zelf ook bij Defensie gewerkt. Verder werken wij samen met verschillende specialisten. Hierdoor kunnen wij de maximale schadevergoedingen claimen. Wilt u de schadevergoeding waar u recht op hebt? Wij geven altijd de volle 100% om u de zorgen uit handen te nemen.

Vertel ons wat er gebeurd is?

  Wat is er gebeurd?

  Uw Naam en Telefoonnummer?

  null

  WIJ ZIJN ER OM U TE HELPEN

  Duizenden defensiemedewerkers werden zonder medeweten blootgesteld aan een dodelijke chemische stof, Chroom 6 genaamd. Deze giftige chemische stof heeft mogelijk kanker en andere ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt. Als u of iemand die u kent is getroffen door gezondheidsklachten na het werken met Chroom 6, moet u weten wat uw wettelijke rechten zijn. Wij zijn er om u te helpen.

  MR. V. DOLDERMAN IS OFFICIER GEWEEST BIJ DE LANDMACHT

  Bent u als beroeps- of als dienstplichtig militair uitgezonden? Heeft u te maken met lichamelijk of geestelijk letsel (PTSS) door de uitzending? Wij beschikken over de unieke ervaring en deskundigheid om uw dienstgerelateerde schade te claimen.

  null

  NEEM CONTACT OP

  GRATIS LETSELSCHADE ADVIES

   Menu