Wat is chroom 6?

 1. Home
 2. Wat is chroom 6?
null

Chroom 6 Letselschade Advocaat

WIJ STAAN KLAAR OM U TE HELPEN

Wat is chroom 6?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat is chroom 6? Chroom is een metaal dat in verschillende vormen kan voorkomen. Een van de bekendste vormen van chroom is chroom 6. Chroom 6 wordt op vele verschillende plekken gebruikt. Een van de grote voordelen van deze stof is dat het roestwerend werkt. Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom deze stof vaak aan verf wordt toegevoegd. Door de jaren heen is er steeds meer bekend geworden over de gezondheidsrisico’s die het werken met chroom 6 met zich meebrengt. Dit is dan ook de reden dat er steeds meer wordt gelet op de beschermende middelen die worden gebruikt om medewerkers die met deze stof werken te beschermen.

Het gebruik van chroom 6

Chroom 6 komt meer voor dan dat je in eerste instantie misschien zou denken. Chroom 6 wordt dus op verschillende plekken voor verschillende dingen gebruikt. Chroom 6 verf defensie is bij veel mensen tegenwoordig bekend. Binnen defensie wordt chroom 6 onder andere gebruikt voor het verven van de vliegtuigen. Ook voor ander defensie materiaal zoals tankers wordt verf met daarin chroom 6 gebruikt. Chroom 6 wordt daarnaast echter ook op veel plekken buiten defensie gebruikt. Zo wordt chroom 6 ook gebruikt om onder andere bruggen en viaducten tegen roest te beschermen. Daarnaast komt chroom 6 ook voor verschillende gebouwen zoals flatgebouwen, gemeentehuizen en zelfs in schoolgebouwen.

chroom 6 verf

Ontdek of je recht hebt op een schadevergoeding

dankzij onze defensie letselschade test weet je binnen enkele stappen of je recht hebt op een schadevergoeding.

Loading...

Heeft andere klachten? Of verwacht u klachten? Mail ons via legal@dlsa.nl.

Of laat uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug:

U kunt geen aanspraak maken op schadevergoeding.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt na aanvaarding van de medische eindtoestand (MEP) aanspraak maken op de Regeling Volledige Schadevergoeding (RVS). Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Kunt u mogelijk aanspraak maken op schade vergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Heeft u bezwaar gemaakt binnen 6 weken? Zo niet, U kunt mogelijk binnen een jaar herkeuring aanvragen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade. Mogelijk bent u nog in dienst bij de overheid als burger ambtenaar. Vul dan de aanvraag MIP in. Noot: indien u nog in dienst bent bij Defensie neem dan contact met ons op. U heeft mogelijk recht op een BIV (Bijzondere Invaliditeit Verhoging).


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP toezenden. Mail na invullen het standaardformulier aan het ABP. Een zorgcoördinator zal dan contact met u opnemen.

U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Mogelijk kunt u eerder uw medische eindsituatie krijgen door een verzoek in te vullen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade.


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP mailen. Mail na invullen het formulier aan het ABP. Aansluitend zal een zorgcoördinator van het ABP contact met u opnemen.


Dien een verzoek in bij het ABP om de medische eindtoestand vast te stellen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Na aanvaarden met kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Na afronden van uw behandeling en/of aanvaarden van de medische eindtoestand kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Verstuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.Het vrijkomen van chroom 6

De stof chroom 6 kan voorkomen in verschillende dingen zoals chroom 6 verf. Chroom 6 komt vrij wanneer voorwerpen met deze verf worden bespoten. Wanneer de verf eenmaal op een voorwerp aanwezig is komt chroom 6 niet meer vrij. De aanwezigheid van materialen bespoten met deze verf levert verder dan ook geen gezondheidsrisico’s op. Chroom 6 kan daarnaast echter wel weer vrijkomen wanneer materialen met deze verf worden bewerkt. Denk hierbij onder andere aan het schuren van materiaal dat is geverft met chroom 6 bevattende verf. Daarnaast kan chroom 6 ook al vrijkomen wanneer deze materialen worden gelast of worden gezaagd.

Zo komt chroom 6 in je lichaam terecht

Chroom 6 kan op verschillende manieren het lichaam binnenkomen. Een van deze manieren is het inslikken van chroom 6 waarna het in de maag terecht komt. Deze manier van blootstelling aan chroom 6 zal echter niet heel vaak voorkomen. Een veel vaker voorkomende manier van blootstelling aan chroom 6 is door het inademen hiervan. Wanneer je chroom 6 inademt komt de stof vervolgens in de longen terecht. De laatste manier voor chroom 6 om het lichaam binnen te komen is via de huid. Voor al deze manieren geldt dat chroom 6 eerst in aanraking moet komen met water om verder het lichaam binnen te komen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door maagsap, longslijm of zweet.

De omzetting van chroom 6 naar chroom 3

Wanneer chroom 6 het lichaam binnen is gekomen en in aanraking is gekomen met water kan dit worden omgezet naar chroom 3. De chroom 3 verbindingen die vervolgens zijn ontstaan worden door het lichaam uitgescheiden. Dit uitscheiden van chroom 3 gebeurd via de urine. De omzetting van chroom 6 naar chroom 3 binnen een lichaamscel kan voor gezondheidsproblemen zorgen omdat de lichaamscel hierbij beschadigd raakt. Deze schade kan er vervolgens voor zorgen dat je sneller kanker kunt ontwikkelen. De weefsels die het dichtst bij deze lichaamscel in de buurt zijn lopen het meeste risico. Er zijn daarnaast ook nog andere gezondheidsrisico’s verbonden aan blootstelling aan chroom 6.

De gezondheidsrisico’s bij blootstelling aan chroom 6

Chroom 6 is dus een gevaarlijke stof en het werken hiermee kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Deze gezondheidsrisico’s merk je vaak niet gelijk maar treden pas na een tijdje op. Zo kan blootstelling aan chroom 6 de kans op verschillende soorten kankers aanzienlijk vergroten. Een aantal voorbeelden van kankers waar je door blootstelling aan chroom 6 een verhoogd risico op kunt hebben zijn longkanker, maagkanker en strottenhoofdkanker. Ook speelt de blootstelling aan chroom 6 een rol in het ontwikkelen van luchtwegallergieën. Tenslotte kan blootstelling aan chroom 6 ervoor zorgen dat je meer kans hebt op het ontwikkelen van verschillende chronische longziekten.

Vertel ons wat er gebeurd is?

  Wat is er gebeurd?

  Uw Naam en Telefoonnummer?

  null

  WIJ ZIJN ER OM U TE HELPEN

  Duizenden defensiemedewerkers werden zonder medeweten blootgesteld aan een dodelijke chemische stof, Chroom 6 genaamd. Deze giftige chemische stof heeft mogelijk kanker en andere ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt. Als u of iemand die u kent is getroffen door gezondheidsklachten na het werken met Chroom 6, moet u weten wat uw wettelijke rechten zijn. Wij zijn er om u te helpen.

  MR. V. DOLDERMAN IS OFFICIER GEWEEST BIJ DE LANDMACHT

  Bent u als beroeps- of als dienstplichtig militair uitgezonden? Heeft u te maken met lichamelijk of geestelijk letsel (PTSS) door de uitzending? Wij beschikken over de unieke ervaring en deskundigheid om uw dienstgerelateerde schade te claimen.

  null

  NEEM CONTACT OP

  GRATIS LETSELSCHADE ADVIES

   Menu