Chroom 6 Letselschade Advocaat

Wat is chroom 6?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat is chroom 6? Chroom is een metaal dat in verschillende vormen kan voorkomen. Een van de bekendste vormen van chroom is chroom 6. Chroom 6 wordt op vele verschillende plekken gebruikt.

Wat is chroom 6?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat is chroom 6? Chroom is een metaal dat in verschillende vormen kan voorkomen. Een van de bekendste vormen van chroom is chroom 6. Chroom 6 wordt op vele verschillende plekken gebruikt. Een van de grote voordelen van deze stof is dat het roestwerend werkt. Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom deze stof vaak aan verf wordt toegevoegd. Door de jaren heen is er steeds meer bekend geworden over de gezondheidsrisico’s die het werken met chroom 6 met zich meebrengt. Dit is dan ook de reden dat er steeds meer wordt gelet op de beschermende middelen die worden gebruikt om medewerkers die met deze stof werken te beschermen.

Het gebruik van chroom 6

Chroom 6 komt meer voor dan dat je in eerste instantie misschien zou denken. Chroom 6 wordt dus op verschillende plekken voor verschillende dingen gebruikt. Chroom 6 verf defensie is bij veel mensen tegenwoordig bekend. Binnen defensie wordt chroom 6 onder andere gebruikt voor het verven van de vliegtuigen. Ook voor ander defensie materiaal zoals tankers wordt verf met daarin chroom 6 gebruikt. Chroom 6 wordt daarnaast echter ook op veel plekken buiten defensie gebruikt. Zo wordt chroom 6 ook gebruikt om onder andere bruggen en viaducten tegen roest te beschermen. Daarnaast komt chroom 6 ook voor verschillende gebouwen zoals flatgebouwen, gemeentehuizen en zelfs in schoolgebouwen.

Het vrijkomen van chroom 6

De stof chroom 6 kan voorkomen in verschillende dingen zoals chroom 6 verf. Chroom 6 komt vrij wanneer voorwerpen met deze verf worden bespoten. Wanneer de verf eenmaal op een voorwerp aanwezig is komt chroom 6 niet meer vrij. De aanwezigheid van materialen bespoten met deze verf levert verder dan ook geen gezondheidsrisico’s op. Chroom 6 kan daarnaast echter wel weer vrijkomen wanneer materialen met deze verf worden bewerkt. Denk hierbij onder andere aan het schuren van materiaal dat is geverft met chroom 6 bevattende verf. Daarnaast kan chroom 6 ook al vrijkomen wanneer deze materialen worden gelast of worden gezaagd.

Zo komt chroom 6 in je lichaam terecht

Chroom 6 kan op verschillende manieren het lichaam binnenkomen. Een van deze manieren is het inslikken van chroom 6 waarna het in de maag terecht komt. Deze manier van blootstelling aan chroom 6 zal echter niet heel vaak voorkomen. Een veel vaker voorkomende manier van blootstelling aan chroom 6 is door het inademen hiervan. Wanneer je chroom 6 inademt komt de stof vervolgens in de longen terecht. De laatste manier voor chroom 6 om het lichaam binnen te komen is via de huid. Voor al deze manieren geldt dat chroom 6 eerst in aanraking moet komen met water om verder het lichaam binnen te komen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door maagsap, longslijm of zweet.

Neem vandaag nog contact op

Boek hier een gratis consult

Bij Dolderman Letselschade zijn we toegewijd om voor uw rechten te vechten en u te helpen navigeren door de complexiteit van het letselschaderecht.

De omzetting van chroom 6 naar chroom 3

Wanneer chroom 6 het lichaam binnen is gekomen en in aanraking is gekomen met water kan dit worden omgezet naar chroom 3. De chroom 3 verbindingen die vervolgens zijn ontstaan worden door het lichaam uitgescheiden. Dit uitscheiden van chroom 3 gebeurd via de urine. De omzetting van chroom 6 naar chroom 3 binnen een lichaamscel kan voor gezondheidsproblemen zorgen omdat de lichaamscel hierbij beschadigd raakt. Deze schade kan er vervolgens voor zorgen dat je sneller kanker kunt ontwikkelen. De weefsels die het dichtst bij deze lichaamscel in de buurt zijn lopen het meeste risico. Er zijn daarnaast ook nog andere gezondheidsrisico’s verbonden aan blootstelling aan chroom 6.

De gezondheidsrisico’s bij blootstelling aan chroom 6

Chroom 6 is dus een gevaarlijke stof en het werken hiermee kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Deze gezondheidsrisico’s merk je vaak niet gelijk maar treden pas na een tijdje op. Zo kan blootstelling aan chroom 6 de kans op verschillende soorten kankers aanzienlijk vergroten. Een aantal voorbeelden van kankers waar je door blootstelling aan chroom 6 een verhoogd risico op kunt hebben zijn longkanker, maagkanker en strottenhoofdkanker. Ook speelt de blootstelling aan chroom 6 een rol in het ontwikkelen van luchtwegallergieën. Tenslotte kan blootstelling aan chroom 6 ervoor zorgen dat je meer kans hebt op het ontwikkelen van verschillende chronische longziekten.

Dolderman Letselschade

Baanbrekende rechtspraak PTSS

Wij vinden dat slachtoffers optimale ondersteuning bij letselschade moeten krijgen. Voor ons betekent dat niet alleen juridische hulp bij het claimen van letselschade, maar ook rechtsbijstand bij arbeidsongeschiktheid, ontslag of voorzieningen. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op iets veel belangrijkers… Een nieuw begin.

Gratis zaak evaluatie

Via onderstaand formulier kunt u een adviesgesprek aanvragen. Wij verzoeken u de velden zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij uw adviesgesprek spoedig kunnen inplannen.

Stap 1

Dien uw claim in

Met een gratis evaluatie van uw zaak is het eenvoudig om een claim in te dienen bij DLSA.

Stap 2

Wij ondernemen actie

Ons toegewijde team begint met het evalueren en onderzoeken van uw claim.

Stap 3

Wij strijden voor u

Als we de zaak aannemen, strijden wij voor de resultaten die u verdient.

Name(Vereist)
Laatste nieuws

Blogs

Wij zijn er om u te helpen

Duizenden defensiemedewerkers werden zonder medeweten blootgesteld aan een dodelijke chemische stof, Chroom 6 genaamd. Deze giftige chemische stof heeft mogelijk kanker en andere ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt. Als u of iemand die u kent is getroffen door gezondheidsklachten na het werken met Chroom 6, moet u weten wat uw wettelijke rechten zijn. Wij zijn er om u te helpen.

Chroom 6 (of Chrome 6) is een dodelijk chemisch element dat werd gebruikt in de defensiesector. Het is een vervuild gas dat ontstaat bij het verbranden van chloriden. Chroom 6 tast de longen aan en kan leiden tot kanker. In Nederland is bekend dat minstens 3000 ex-medewerkers van de defensiesector zijn blootgesteld aan Chroom 6.

Tussen 1953 en 1984 werden Nederlandse defensie-arbeiders blootgesteld aan een dodelijke chemische stof genaamd chroom-6, of zeswaardig chroom. Deze chemische stof is een krachtig carcinogeen dat longkanker en andere aandoeningen van de luchtwegen veroorzaakt. Helaas komen de langetermijneffecten van blootstelling aan chroom 6 nu pas aan het licht. Duizenden werknemers hebben ernstige ziekten opgelopen als gevolg van hun blootstelling, en velen zijn inmiddels overleden. De Nederlandse regering werkt nu aan medische zorg en financiële hulp voor deze werknemers en hun gezinnen.

Het is al enige tijd bekend dat Chroom 6 een dodelijke chemische stof is waarvan het blootstellingsniveau niet veilig is. De gezondheidsrisico’s van blootstelling in het verleden werden echter pas onlangs volledig begrepen. Studies hebben aangetoond dat langdurige blootstelling kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder longkanker, auto-immuunziekten en leukemie. Zelfs een geringe blootstelling kan gezondheidsproblemen veroorzaken, dus het is belangrijk medische hulp te zoeken als u denkt dat u misschien bent blootgesteld.

Er is sindsdien veel veranderd, maar de bevindingen van dit rapport zijn nog steeds schokkend. Duizenden defensiemedewerkers werden willens en wetens blootgesteld aan een dodelijke chemische stof, en de langetermijneffecten op hun gezondheid worden nog steeds bestudeerd. Dus wie loopt het risico op blootstelling? Helaas loopt iedereen die ooit in een defensiefabriek heeft gewerkt of in de buurt van militair materieel is geweest, risico. Dit geldt ook voor voormalige werknemers van het Nederlandse leger, evenals hun gezinnen. Als u zich zorgen maakt over uw blootstelling aan Chroom 6, neem dan zeker contact op met uw arts.

Helaas kan er niet veel worden gedaan om werknemers die eerder aan Chroom 6 werden blootgesteld, met terugwerkende kracht te beschermen. De overheid en defensieorganisaties werken er nu echter aan om verdere blootstelling te voorkomen. Daarnaast werken ze aan goede medische zorg en ondersteuning voor werknemers die door de chemische stof zijn getroffen. Als u met Chroom 6 hebt gewerkt en sindsdien gezondheidsproblemen hebt ontwikkeld, neem dan contact op met uw arts en bespreek uw mogelijkheden. U kunt ook in aanmerking komen voor schadevergoeding, dus het is belangrijk om juridisch advies in te winnen.

Team

Ontmoet onze deskundigen

Mr. Vincent Dolderman

Advocaat specialist letselschade

085-0240041
LinkedIn
WhatsApp

Mr. Tim van der Torn

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Arnold van Zandbergen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Yvonne Slob

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Souraya Hoenen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Laurens Kock

Jurist letselschade

085-0240041

Mr. Michael Blommers

Advocaat letselschade

085-0240041

Mr. Mitchel van Gool

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Heleen Brouwers

Advocaat letselschade

085-0240041

Mr. Tom Eskes

Specialist Letselschade

085-0240041

Mr. Julian Staal

Jurist letselschade

085-0240041

Juridische vertegenwoordiging voor een breed scala aan praktijkgebieden

Wij vechten om u te geven wat u verdient.

Uitspraken en schikkingen

We willen het niet alleen goed doen; we willen dat onze cliënten krijgen waar ze recht op hebben en dat de beklaagden echte verantwoordelijkheid dragen.