Defensiepersoneel chroom 6

 1. Home
 2. Defensiepersoneel chroom 6
null

Chroom 6 Letselschade Advocaat

WIJ STAAN KLAAR OM U TE HELPEN

Defensiepersoneel chroom-6

Het element chroom-6 komt van nature voor in de aardkorst. Chroom-6-verbindingen zijn diverse chemische stoffen die weerstand bieden tegen corrosie waardoor een behandeld voorwerp langer meegaat. Ook voorkomt chroom-6 bijvoorbeeld dat materiaal gaat roesten. Deze eigenschappen zijn erg nuttig voor Defensie en daarom werkt Defensie met chroom-6. Ook al zijn de negatieve gevolgen van overmatige blootstelling aan chroom-6 al lang bekend. De grenswaarde voor de blootstelling aan chroom-6 is dan ook drastisch verlaagd van maximaal 25 microgram per kubieke meter naar maximaal 1 microgram per kubieke meter. Chroom-6 helemaal niet meer gebruiken is voor Defensie niet mogelijk, maar waar mogelijk wordt het element vervangen. Tegenwoordig neemt Defensie verschillende maatregelen om ziekteverschijnselen die veroorzaakt worden door chroom-6 te beperken. Voor (oud-)militairen die met chroom-6 hebben gewerkt en daar nadelige gezondheidseffecten van hebben ervaren is dat alleen te laat. Voor deze militairen is er een uitkeringsregeling beschikbaar.

Ziekteverschijnselen chroom-6

Welke ziekteverschijnselen chroom-6 veroorzaakt varieert. Van longkanker, neus- en bijholtekanker en perforatie van het neustussenschot door chroomzweren is door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vastgesteld dat deze veroorzaakt kunnen worden door een blootstelling aan chroom-6. Daarnaast wordt chroom-6 ook verdacht van het veroorzaken van maagkanker. Verder zijn er nog een aantal nadelige gezondheidseffecten waar nog meer onderzoek naar moet worden gedaan. Er kan nu nog niet worden bewezen dat chroom-6 deze effecten veroorzaakt. Het gaat dan om verslechterde voortplanting en prenatale ontwikkeling, een verminderd afweersysteem, chronische longziekten, allergische astma, allergische rhinitis en allergische contacteczeem. Ook strottenhoofdkanker, darmkanker, gebitsproblemen, aandoeningen van het maag-darmkanaal, bloedproblemen, leveraandoeningen, nieraandoeningen, zenuwstelselaandoeningen en hart- en vaatziekten worden geassocieerd met chroom-6. Van deze laatste groep acht het RIVM het niet waarschijnlijk dat de nadelige gezondheidseffecten worden veroorzaakt door een blootstelling aan chroom-6.

Ontdek of je recht hebt op een schadevergoeding

dankzij onze defensie letselschade test weet je binnen enkele stappen of je recht hebt op een schadevergoeding.

Loading...

Heeft andere klachten? Of verwacht u klachten? Mail ons via legal@dlsa.nl.

Of laat uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug:

U kunt geen aanspraak maken op schadevergoeding.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt na aanvaarding van de medische eindtoestand (MEP) aanspraak maken op de Regeling Volledige Schadevergoeding (RVS). Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Kunt u mogelijk aanspraak maken op schade vergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Heeft u bezwaar gemaakt binnen 6 weken? Zo niet, U kunt mogelijk binnen een jaar herkeuring aanvragen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade. Mogelijk bent u nog in dienst bij de overheid als burger ambtenaar. Vul dan de aanvraag MIP in. Noot: indien u nog in dienst bent bij Defensie neem dan contact met ons op. U heeft mogelijk recht op een BIV (Bijzondere Invaliditeit Verhoging).


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP toezenden. Mail na invullen het standaardformulier aan het ABP. Een zorgcoördinator zal dan contact met u opnemen.

U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Mogelijk kunt u eerder uw medische eindsituatie krijgen door een verzoek in te vullen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade.


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP mailen. Mail na invullen het formulier aan het ABP. Aansluitend zal een zorgcoördinator van het ABP contact met u opnemen.


Dien een verzoek in bij het ABP om de medische eindtoestand vast te stellen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Na aanvaarden met kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Na afronden van uw behandeling en/of aanvaarden van de medische eindtoestand kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Verstuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.Gevolgen overmatige blootstelling chroom-6

Als (oud-)militair met ziekteverschijnselen die veroorzaakt zijn door chroom-6 kunt u ernstige problemen ervaren. Dit geldt zowel voor de ernst van de ziekte zelf, als voor de financiële problemen en mentale problemen die een ziekte met zich mee kan brengen. Als u daarnaast ook arbeidsongeschikt bent verklaard, dan is de impact nog groter. Een ziekte kan een aanzienlijke impact hebben op u en uw gezin. Voor deze gevolgen hoeft u niet alleen op te draaien. Vanuit Defensie zijn er verschillende uitkeringen beschikbaar voor bijvoorbeeld (oud-)militairen met PTSS, ziektes veroorzaakt door choom-6 of andere letselschade. De vergoeding voor letselschade na overmatige blootstelling aan chroom-6 is sinds 2021 uitgebreid. Eerder was de vergoeding alleen voor nabestaanden of (oud-)militairen die op POMS-locaties hebben gewerkt. Sinds 2021 is de vergoeding ook beschikbaar voor nabestaanden en (oud-)militairen die niet op POMS-locaties gestationeerd waren. Daarnaast zijn er ook nog twee aanpassingen gedaan waardoor meer nabetalingen mogelijk zijn geworden. Naast het aanvragen van de uitkering kan een (oud-)militair ook een persoonlijk gezondheidskundig consult aanvragen.

Letselschadeadvocaat chroom-6

Bent u een (oud-)militair met ziekteverschijnselen die veroorzaakt kunnen zijn door een blootstelling aan chroom-6? Dan kunt u een vergoeding aanvragen voor de materiële en immateriële geleden schade. Deze vergoedingen variëren van 8.850 euro tot 43.850 euro. Wilt u zeker weten dat u de uitkering krijgt waar u recht op hebt? Dan kunnen wij van Dolderman Letselschade Advocaten u verder helpen met uw aanvraag. Waarom zou u voor ons kiezen? Meerdere leden van ons team hebben zelf bij Defensie gewerkt. Bij ons krijgt u dus echt maatwerk. Daarnaast hebben wij veel ervaring met gerechtelijke procedures voor militairen en veteranen. Wij hebben ons specifiek gespecialiseerd in militairen met letselschade. We weten precies welke schadeposten er zijn en wat we kunnen verwachten. Als laatste weten wij wat voor problemen er bij veteranen en militairen voor kunnen komen.

Vertel ons wat er gebeurd is?

  Wat is er gebeurd?

  Uw Naam en Telefoonnummer?

  null

  WIJ ZIJN ER OM U TE HELPEN

  Duizenden defensiemedewerkers werden zonder medeweten blootgesteld aan een dodelijke chemische stof, Chroom 6 genaamd. Deze giftige chemische stof heeft mogelijk kanker en andere ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt. Als u of iemand die u kent is getroffen door gezondheidsklachten na het werken met Chroom 6, moet u weten wat uw wettelijke rechten zijn. Wij zijn er om u te helpen.

  MR. V. DOLDERMAN IS OFFICIER GEWEEST BIJ DE LANDMACHT

  Bent u als beroeps- of als dienstplichtig militair uitgezonden? Heeft u te maken met lichamelijk of geestelijk letsel (PTSS) door de uitzending? Wij beschikken over de unieke ervaring en deskundigheid om uw dienstgerelateerde schade te claimen.

  null

  NEEM CONTACT OP

  GRATIS LETSELSCHADE ADVIES

   Menu